Vernieuwingskracht beloond

Geplaatst op 1 december 2015

De Chocoladefabriek Gouda is verkozen tot beste openbare bibliotheek van Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door het Bibliotheekblad. Een vakjury en publieksstemmen bepalen gezamenlijk de uitslag.. Uit de beoordeling komt naar voren: “de Chocoladefabriek sprankelt en geeft nieuwe betekenis aan het begrip bibliotheek” en “een ideale plek voor inwoners en andere bibliotheken om inspiratie op te doen”. Er is een omslag gemaakt van de klassieke uitleenfunctie naar een ontmoetingsplek waar KENNIS wordt gemaakt. De vakjury was unaniem. Gouda trok 27 % van de publieksstemmen.

bibliotheek_gouda

Bibliocenter in Weert werd een goede tweede met 22 % van de publieksstemmen. Een mystery guest concludeerde daar: “De grootste troef is het aardige en goed geïnformeerde personeel. Geen moeite is hen te veel”. En “Van de bibliotheek in Weert krijg je een glimlach op je gezicht.” De jury is onder de indruk van de durf om te vernieuwen en benoemt de mooie programmering, de inloopspreekuren, de activiteiten voor Taal & Werk en de samenwerking met het UWV.

We feliciteren onze klanten Bibliotheek Gouda en Bibliocenter met dit mooie resultaat.