BTW Aanpassingen in de financiële administratie

Geplaatst op 23 november 2018

Hoewel het nog niet voor 100% zeker is, gaan we er vanuit dat het lage BTW percentage met ingang van 1 januari 2019 aangepast wordt van 6% naar 9%.

Dit heeft ook gevolgen voor de inrichting van de administratie. MATT zal ervoor zorgen dat uw administratie tijdig aangepast wordt, zodat de facturen met 6% alsook de facturen met het nieuwe tarief van 9% op de juiste wijze verwerkt kunnen worden. Dit geldt zowel voor inkoopfacturen als voor verkoopfacturen. U hoeft dus niets te doen.

Wij zullen hiervoor een aantal nieuwe BTW codes gaan toevoegen en de bestaande BTW codes voor het lage tarief gaan wij vernummeren. Concreet betekent dit dat de huidige BTW codes voor het lage tarief met ingang van de conversiedatum gewijzigd worden.

De geplande conversiedatum is 7 december 2018. U krijgt bericht wanneer de conversie is uitgevoerd wanneer u weer inlogt in de administratie. Vanaf dat moment zullen er naast de bestaande codes dus nieuwe codes actief zijn om zowel facturen met 6% BTW alsook met 9% BTW op de juiste wijze te kunnen verwerken.