Nieuwe MATT WorkSpace-omgeving

MATT gaat over op een nieuwe serveromgeving voor o.a. Exact Globe en Interfere. Deze nieuwe omgeving is geschikt voor de toekomst, moderner én veiliger.
De wijziging brengt ook met zich mee dat je nog maar één wachtwoord nodig hebt om in te kunnen loggen in de Workspace-omgeving van MATT en @MATT.
In deze e-mail leest u wat u moet doen om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe omgeving.

Vóordat u gebruik kunt maken van de nieuwe omgeving dient u uw @MATT-wachtwoord eenmalig te wijzigen. Dit doet u op de volgende manier > Ga in @MATT naar ‘Mijn Gegevens’ > ‘Medewerkerkaart’ >  tabblad ‘Account’ en klik op de button ‘Wachtwoord wijzigen’.

Vul vervolgens eerst uw huidige wachtwoord in en daarna tweemaal het nieuwe sterke wachtwoord en klik op de knop ‘Opslaan’.  Hiermee wijzigt u zowel uw @MATT als uw Workspace-accountwachtwoord.

N.B.: Verplicht uw organisatie u periodiek het @MATT-wachtwoord te wijzigen? Dan geldt dit vanaf nu ook voor uw WorkSpace-account.

Ga vervolgens naar de nieuwe website https://rds.matt.nl en log in met uw @MATT gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord in de Workspace-omgeving van MATT.
Nadat u bent ingelogd kunt u de applicatie van uw voorkeur openen (bijvoorbeeld Exact Globe of Interfere). Vervolgens dient u opnieuw in te loggen.
Vul in het veld achter ‘Gebruikersnaam’ ‘mijnsls\’ gevolgd door uw @MATT-gebruikersnaam in (bijvoorbeeld mijnsls\tst1234). Dit dient bij iedere inlogpoging herhaalt te worden.                                                                                                                                                                     

N.B.:

  1. Wanneer u voor de eerste keer inlogt in een applicatie worden automatisch uw gebruikersinstellingen en documenten van deze applicatie over gekopieerd naar de nieuwe omgeving.
    Ook wordt een nieuw verbindingsbestand (.rdp) automatisch gedownload en toegevoegd aan uw downloads. Vanuit hier kunt u dit bestand opslaan op de door u gewenste locatie op uw pc. De eerste keer inloggen kan iets langer duren dan u gewend bent.
  2. De onder punt 1 beschreven werkwijze geldt voor iedere applicatie afzonderlijk. Indien gewenst kunt u het verbindingsbestand (.rdp) uit uw downloads opslaan op een andere locatie op uw pc.
  3. Voeg de nieuwe website https://rds.matt.nl toe aan uw favorieten of voeg een snelkoppeling toe aan uw bureaublad. Vergeet niet de oude website https://workspace.matt.nl te verwijderen uit deze lijst met favorieten en/of de snelkoppeling te verwijderen.                                                                                                                                      
  4. Nadat u succesvol de eerste keer hebt ingelogd, dient u de oude verbindingsbestanden (.rdp) van MATT verwijderen. Vaak worden deze bestanden opgeslagen op het bureaublad of in de map ‘Documenten’.
    Indien van toepassing dient u ook de snelkoppeling naar
    https://workspace.matt.nl te verwijderen.

In de bijlage treft u een handleiding waarin bovenstaande procedure uitvoerig is beschreven.

Heeft u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen? Of komt u er niet helemaal uit? Stuur dan een e-mail naar of bel met ons via 088 – 242 54 48.